Ett år med Visby Vokalensemble

Visby vokalensemble arrangerar varje år ”Jul i S:t Nicolai” där vi bjuder en musikupplevelse utöver det vanliga. Vi gräver djupt i musikskatten och publiken får uppelva julsånger från nu och då. Humor, skratt och julstämning utlovas. 

Varje år arrangeras en vår- eller försommarkonsert. När vindarna börjar bli ljumna och Gotland är som vackrast bjuder vi in till en ”Försommarkväll vid valnötsträdet” eller ”Romantik för publik”. Kärlek, natur och romantik är väl det vi alla vill. Visby vokalensemble vill vara med och förgylla ytterligare med vår sång.

Visby vokalensemble sjunger på ett par högmässor på Vårdklockans kyrka.  

” Mat och sång på Warfsholm ” var en familjefest under en hel kväll, där Visby Vokalensemble stod för underhållningen, mellan rätterna. 

Visby vokalensemble sjunger på invigningen av tryffelfestivalen i Visby Domkyrka. Vi framför då ett verk skrivet av Ramon Anthin och andra väl valda sånger. 

 Andra evenemang som kören genomfört:

  • Mystik och meditation, ett längre konsertprogram som vi framförde vid några tillfällen våren 2011, musik av bland andra Rachmaninoff, Gorecki, Bruckner, Lauridsen…
  • Jazz och visprogram, framfördes våren 2010 i olika konstellationer, bland annat i bildstenshallen på Fornsalen.
  • Triodion och Nunc Dimittis, Arvo Pärt, vid ett flertal tillfällen 2008 och 2009, bland annat i samband med Hommage á Eric Ericson i Visby domkyrka den 19/10 2008. Ofta kombinerat i program med kortare verk av sentida svenska tonsättare som Welin, Bäck och Sandström.
  • Requiem, Gabriel Fauré, framfördes i Visby domkyrka 6/10 2007 tillsammans med Capella Gotlandica, Gotlands sinfonietta och Gotlandsmusiken.
  • Johannespassionen (delar av), Johann Sebastian Bach, framfördes med Capella Gotlandica och Gotlands sinfonietta, Visby domkyrka 9/4 2006.
  • Mässa på svenska språket, Olle Adolphson, på repertoaren hösten 2005 och våren 2006och ett antal konserter i olika kyrkor, bland annat i Visby domkyrka under Excelsisdagarna 29/12.

Vi erbjuder musik för bröllop, dop, begravningar, fester, årsdagar eller andra tillfällen. Visby Vokalensemble har en bred repertoar med hög kvalitet och kan skräddarsy ett program för precis era önskemål – det är bara att höra av sig!