Dirigent Karin Eklund

Tidigare musikaliska ledare

Karin Eklund lämnar Visby vokalensemble för nytt uppdrag som förbundsdirektör för Sveriges Körförbund. Det har varit fantastiska år med många härliga minnen och framgångar för kören. Läs mer om Karin längre ner.

Ett stort tack till Karin Eklundh och hennes stora tålamod och glädje. Det känns tomt när du lämnar oss, men vi minns en fantastisk tid med dig och önskar dig alla lycka, med en film från sista julkonserten Jul i Nicolai.

Visby vokalensemble 19/12-2018

Karin Eklund är kördirigent och sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sin musikaliska bakgrund i bl.a. sånggruppen Fjedur. Under 80- och 90-talet turnerade Fjedur och spred sydafrikanska sånger samt den svenska folkmusiken till ett stort antal körer i Sverige. Karin har arbetat som lärare vid Uppsala Universitets kördirigent- och musiklärarutbildningar och är idag anställd som adjunkt vid Campus Gotland Uppsala Universitet, samt frilans med fristående kurser, workshop för kör och dirigentuppdrag.
En bredd genre ligger Karin varmt om hjärtat, från svensk och andra kulturers folkmusik, nyskriven konstmusik till de stora mästarnas musik. Under tjugo års tid arbetade Karin som dirigent för La Cappella i Uppsala och 2009 grundade Karin Roslagens vokalensemble i Norrtälje.
År 2006 fick Karin utmärkelsen Årets Körledare i Sverige och 2018 tilldelades Karin H.M. Konungens medalj i 8:e storleken högblått band för sina insatser som kördirigent och sångpedagog.

kärlek

Visby Vokalensemble

  Den 20 juni 2017 åkte Karin till det kungliga slottet för att få ta emot H.M Konungens medalj, Litteris et artibus, 8:e storleken i högblått band för betydande insatser som kördirigent och sångpedagog.

Medaljförläningar 6 juni 2017   Grattis Karin!