Dirigent Sarah Carlsson

Det är alldeles underbart när ny energi får ta plats, forma, ge kören ny konstnärlig ton och riktning. När Sarah kom som ny dirigent till kören med fiol och stråke som givare till stämmorna, ställde nya krav på lyssna in – öppnades en ny dimension och balans i kören. Med det så vill vi i Visby vokalensemble tacka dig Sarah. Det har varit en ynnest att få ha dig som musikalisk ledare under alla år du varit med oss. Vi vill önska dig – lycka i vida världen med det vi gett dig på färden.

Tack Sarah ❤️🎶

Sarahs egna ord

Sarah Carlsson är orkester-och kördirigent här på Gotland. Hon dirigerar Visby Vokalensemble och Gotlands musikkår . Tidigare har Sarah även dirigerat Gotlands Sinfonietta och flertalet körer i Visby. Sarah arbetar som pedagog på kulturskolan på Gotland och undervisar i dirigering,
sång, violin, viola och ensembler. Hon har studerat dirigering för Karin Eklundh, Helena Söderman Bohlin, Jerker Johansson, Stefan Parkman, Jan Risberg, Finn Rosengren och Emil Björklund.
Sarah är invald i Föreningen KUPP! (Kvinnor Upp På Pulten) och i Svenska DirigentFöreningen (SDF) Hon har mottagit pris för sitt förnyelsearbete med Gotlands Sinfonietta och stipendier bland annat från Stiftelsen 25 Juli 1988, Gålöstiftelsen och Fruntimmerssamfundet i Visby.

Vill du veta mer om Sarah? Klicka här!